Gårdsbesøk

Aktivt gårdsliv

Sand Gård

Opplevelsesgården Sand er basert på grønne idealer og drives etter økologiske prinsipper. Det som produseres her på gården er fritt for kjemisk gjødsel og sprøytemidler. Det er en barnevennlig gård med egen lekepark. Her kan man se geiter, hester, griser, høner og mange flere arter. Gården har egen gårdsbutikk/café hvor man blant annet får kjøpt diverse matretter, bakevarer, is, drikke og aviser.
Gården er åpen fra midten av april og ut august.

Holm Gård

Gården er en av Hurums eldste, og ligger høyt og fritt med utsikt over Drammensfjorden. Holm er en stor gård med et rikt jordbruk, som har en sentral plass i lokalmiljøet. Det gir et spennende utgangspunkt for å utvikle en litt utradisjonell kulturarena. De inviterer gjerne kunstnere på besøk og har arrangert både barneteater og rockekonserter. I låven er det innredet en teatersal og i stabburet er det galleri. Her kan man også ha møter, intimkonserter og selskaper. Målet er en bred og variert kulturmeny, som skal inspirere og overraske gjestene. Det er også mulig å leie hytter her hele året.

Tronstad Gård

En storgård nesten helt ytterst på Hurumhalvøya. Tronstad har gått fra å være vikinggård og adelssete til moderne gårdsdrift. Mye av Hurums historie er tilknyttet gården og de har et lokalhistorisk museum hvor du kan få 1000 års gårdshistorie. Museet har om lag 1500 gjenstander. Det finnes også mange forskjellige aktiviteter, samt servering på bestilling.

Myhrene gård

Ligger fredfullt til ved Haraldsfjellet i Holmsbu. I mer enn 100 år har den vakre dalen vært et bo- og arbeidssted for familien Myhrene. Golf og Croquet er hovedaktivitetene på gården, men de nydelige omgivelsene åpner for så mye mer. Blant annet har de arrangert croquet turneringer, drageflyvning, frisbeegolf, og toppturer til Haraldsfjellet.

Frøtvedt gård

Ligger på Åros. I bryggerhuset finner man et gårdsbakeri, hvor det dufter nystekte bakevarer fra den vedfyrte bakerovnen flere ganger i uka. Her bakes og serveres det mat, i nytt og hyggelig miljø, tuftet på gamle tradisjoner. Kun de beste råvarer brukes og det bakes på gamlemåten. På loftet i andre etasje har de flotte møte- og selskapslokaler.

Eplegården

Eplegården er Norges eneste eplevelsesbedrift med gårdsutsalg, interiørbutikk, kafé, panoramautsikt og hyggelig tun for hele familien. Eplegården har også eget destilleri for produksjon av eplebrennevin. Utenom de vanlige åpningstidene er Eplegården arena for møter, arrangementer og ekte eplevelser. Alle rettigheter.

Mørk gård

Rett ovenfor Sætre ligger Mørk Gård. Her driver ekteparet Haugen med geitehold og kulturkafé. I tillegg blir det arrangert små og store selskaper både på og utenfor gården.

Grønsand gård

En gjeste- og aktivitetsgård med utsyn over Oscarsborg, Drøbak og Oslofjorden. Tilbyr utendørsaktiviteter som blant annet ridning og golftrening. Av innendørsaktiviteter finnes golfsimulator, jaktsimulator og et godt serveringstilbud.

Lavvoen på sagbakken

På Åros, kun 40 minutter fra Oslogryta, finner du Sagbakken. Her har de en lavvo med plass til 80 personer som passer like godt til selskaper, som til kurs og konferanser. De har også et eget hjemmebakeri som leverer deilige kaker, samt eget cateringkjøkken hvor du kan bestille selskapsmat fra deres varierte og spennende meny.

 

Rødbysetra friluftsenter

Aktivitetssenter basert på et villmarkskonsept. Med paintballbane i skogen, utebandy, kanopadlingsturer og utleie av kanoer. Klatring, bueskyting, badestamper, lavvo med mer.

› Tlf: 41 62 49 70

Hurum Turistforening – Stikkvannshytta

Stikkvannshytta, som er foreningens storstue, ligger idyllisk til ved nordenden av Stikkvann i hjertet av Hurummarka. Hytta leies også ut til skoler, lag og foreninger for overnatting og arrangementer. Hurum Turistforening er basert på frivillighet og sørger for et velpreparert løypenett i marka som tilknyttes tettstedene Tofte,Filtvet, Storsand,Sætre, Klokkarstua/Verket og Kana/Holmsbu.

› Tlf: 99 29 50 76