Bevegelseshemmet

Båtheis for bevegelshemmede

Tilgjengelighet for alle – Ta turen innom Tofte i sommer!

Hurum er et nydelig sted også om sommeren, med et yrende liv i gatene. I Tofte sentrum og handelsstand er det rimelig godt tilrettelagt for rullestoler. Slik at man kan besøke de fleste butikker i sentrum også med rullestol.
I Hurum kommune jobbes det for tiden også med kommunedelplan for universell utforming, hvor kommunen har som mål å tilrettelegge for alle.

Apotekerstranda på Tofte er en flott sandstrand tilrettelagt for rullestoler med baderampe og wc, det er også satt av 2 parkeringsplasser for bevegelseshemmede med asfaltert gangvei ned til strand. Dette er en strand som er mye brukt i sommerhalvåret og baderampa er flittig i bruk.
I umiddelbar nærhet til stranda ligger restaurant med alle rettigheter, her er det også tilgjengelig for rullestoler og mulighet til å bruke tilrettelagt wc.
Hurum kommune har en 63 km lang kystlinje og tilgjengelighet for alle til fjorden er derfor viktig. Hurum kommune har en mobil heis/personløfter som kan benyttes i to av våre båthavner, Tofte båthavn, Sætre båthavn og Holmsbu.

Oppfordrer alle til å prøve Hurum som reisemål i sommer. Tofte er ypperlig for dagsturer med bare en kjøretur på ca. 4 mil fra Drammen og ca. 7 mil fra Oslo.