Gjestehavner og andre stoppesteder

Gjestehavner
Hurumhalvøya skiller Drammensfjorden fra resten av Oslofjorden. Dette er et sted for båtfolk, med sin 93 km lange kystlinje og et storslått kulturlandskap.

Hurum

Holmsbu havn
havnHavnen ligger midt i Holmsbu sentrum med mange gallerier, butikker, restauranter og kafeer. Stedet er kjent for sitt kunstnermiljø. Yrende liv hele sommeren. Kort vei til badestrand og et spennende miljø med mye historikk.  Havnen har siden tidlig på 1700-tallet vært et sentrum for sjøfart og handel, men siden Holmsbu var et ladested for trelast og tiden da fiske var en viktig næringsvei, har mye blitt forandret. I dag er havnen en nyoppusset gjestehavn, med et nytt sanitæranlegg, en flott grillplass, strøm og vann. Den nye havnen ble åpnet i 2007 med 250 faste plasser og 50 gjesteplasser.
Tlf: 32 79 12 66/ 416 33 995

Holtnesstøa
Ligger i tilknytning til Quality Spa
& Resort Holmsbu noen kilometer sør for Holmsbu. Det er muligheter for å benytte hotellets fasiliteter. Benyttes ofte av gjester på hotellet.
Tlf. 32 79 70 00

Rødtangen
Ny stor havn med 200 faste plasser. Populært feriested med kafé, kiosk og flott badestrand. Begrenset ­antall gjesteplasser i havna.

Tofte båthavn
Mot øst ved den største bedriften, Södra Cell, ligger Tofte båtforening. Tofte Båthavn er nå et dynamisk miljøskapende sted hvor man kan føle stedet på pulsen. Her finnes alt fra den minste pram til den største havseiler, men motorbåt med sengeplass dominerer. På havna til Tofte Båtforening finner du et enkelt dusj- og toalettanlegg, det er tilgang til vann, og krakker er satt ut for å gjøre måltider trivelige i all salgs vær. 200 meter til bensinstasjon. Ni gjesteplasser.
Tlf: 32 79 57 95

Sagene båthavn
Sagene ligger sørvest for Tofte, mellom Hurumhavna og Tofte Båtforening. Omtrent to kilometer til nærmeste bensinstasjon. Her er det mulighet til å låne gjesteplass, men en må forhøre seg med Båtforeningen først.
Tlf: 918 83 009

Tofteholmen, Ramvikholmen
og Vealøs

Holmene er restene av den gamle Hurumvulkanen. Ligger utsatt til for vind, og man må tenke seg om når båten fortøyes. Holmene er en del av Tofteholmen naturreservat, som betyr at man skal være varsom med å forstyrre naturen. Holmene har en koloni av steinkobber. Tofte­holmen har den høyeste middel­temperaturen på som­mer­s­tid i hele Norge.

Mølen
Eget naturreservat som ligger noen nautiske mil sør for Hurumlandet. Best ligger man i molo­havnen på vestsiden av øya. Store kolonier av sjøfugl og steinkobbe. Er spesielt kjent for sin botaniske artsrikdom med nesten 400 plante­arter. Årsaken er det uvanlig varme klimaet og at øya steg opp av ­havet for bare 5000 år siden.

Filtvet og Ekrebukta
Ligger like sør for det karakteristiske fyret på Filtvet. De mange­ ­ hyttene gjør Filtvet til et yrende sted om sommeren. Her finnes
dagligvare og muligheter for
å fylle vann. Sanitæranlegg i havna. Ingen faste gjesteplasser, men
mulighet for å ligge utenpå. Spør om lov først.

Villa Malla
Ligger ovenfor Filtvet fyr og har Norges eneste palme. Stedet om­taler seg selv som et åpent rom for allmennheten. Stor terrasse og ­buffet med retter inspirert fra ­Middelhavslandene. Her er det ­gratis gjesteplasser med plass til ­relativt mange båter. De litt dypere­gående båtene kan legge seg på fire godt morede svaibøyer utenfor gjestehavna. Flott sandstrand og et helt spesielt miljø som er verdt en stopp på vei inn eller ut av fjorden.

Sandspollen
En av de mest populære uthavn­ene i Oslofjorden er Sandspollen. På gode dager kan flere hundre båter samles her,  og det er god plass. Det er bolter i fjellet rundt hele pollen. Innseilingen er
trang, men godt merket. Her er
det flotte sandstrender, svaberg og knauser. Det er til og med
flytende toalettcontainere hvor septiktanken kan tømmes.
Sandspollen er et trygt og lunt sted i all slags vær.

Oscarsborg og Kaholmene
Gjestehavna har hele 100 plasser og ligger på vestsiden av Nordre Kaholmen. Få steder er mer forbundet med nær historie enn ­Kaholmene og Oscarsborg. Opp­levelsene står i kø hvis du tar turen over broen til Søndre Kaholmen og Oscarsborg festning. Det er flere serveringssteder, både i havna og på hotellet som ligger like ved festningen. I havna ligger også Oscarsborg Havnekro som
er åpen fra juni til august. Meget barnevennlig. Toalett i havna og dusj tilgjengelig på hotellet.
Tlf. 97 43 47 79

Sætre

Sætre båthavn og Sætre Marina
Det eneste stedet hvor du kan legge til for å fylle tanken på båten er Sætre. Her finner du til sammen over 50 gjesteplasser fordelt på Sætre båtforening og Sætre ­Marina. Havna er et naturlig sted å stoppe på vei sørover eller nordover langs østkysten av Hurum­landet. Den lune havnen ved kanten av Oslofjorden tilbyr alt en båtturist kan ønske seg for å ferdes på fjorden. Her har de båter, motorer, båtutstyr, fiskeutstyr, vannsportutstyr og selvfølgelig drivstoff og mye mer. Som gjest på havnen har du tilgang til vann og strøm på brygga, og i marinaen finner du toaletter, dusjer og vaskemaskin. I tillegg til det du trenger til båten, har havnen iskrem og aviser, og er samlokalisert med Admiralen Restaurant, som har uteservering på terrassen ut mot havna hele sommeren.
Tlf: 32 79 13 73
Tlf. 32 79 48 88

Mellom Hurumlandet og Håøya
Mellom Håøyas østre side og Hurum­landet er det mange små uthavner som gir god ly og idylliske muligheter for å ankre opp. Raud-  holmene, Hjelp, Lykken, «Pinsehølet» og Dragsund er alle steder som ligger en kort båttur fra Sætre. Havnene er populære samlingssteder, så det gjelder å være tidlig ute for å få en trygg plass å legge seg.

Røyken

Odden Marina
Odden Marina ligger ved Gamle Slemmestad Sentrum og er en privat båthavn med gjesteplasser med strøm og vann. Havnen var klar med 85 båtplasser til sesongstart 2004. Alle plassene fungerer også som gjesteplasser når båteier er ute med egen båt. Det er umiddelbar nærhet til restauranter, diverse servicetilbud og Rortunet handlesenter. Fra Odden har en utsikt over til Oslo og nesodden og det går hurtigbåt til Aker Brygge.
Tlf: 918 98 475

Nærsnes båthavn
Nærsnes er et sted i Røyken kommune med «sørlandspreg». Det er kjent for sine sjarmerende gamle, hvite trehus og smale veier. Området innbyr til rekreasjon og sosialt samvær med sjøen som nærmeste nabo. Båthavnen har gjestebrygger hvor det også er mulighet for bading. Det er 107 båtplasser og 10 gjestehavnplasser.