Strender

Her er et utvalg strender, som alle er lett tilgjengelige. Men snakk gjerne med lokalbefolkningen eller let litt på egen hånd – det finnes mange skjulte perler langs kystlinja.

Holmsbu:

Bråtan:
Her finner du en gressbakke og en barnevennlig sandstrand. Det er ikke toalett.  Ankomst ved Støaveien 28. Nærmeste parkering ved langtidsparkeringen i Holmsbu (Kjøia). Sol hele ettermiddagen og kvelden.

Bugtestranda:
En langgrunn sandstrand som er lun og småbarnevennlig. Ligger nordvest vendt nedenfor bebyggelsen i Bugtegaten, like før en kommer ned i Holmsbu sentrum. Stranda tilbyr toalett anlegg. Nærmeste parkering ved langtidsparkeringen i Holmsbu (Kjøia).

Børraverket:
Er en liten odde med svaberg og to små sandstrender. Her er det sol hele dagen, men tidvis med sterk strøm. Området har ikke toalett. Nedgang mellom Støaveien 10 og 12. Nærmeste parkering ved langtidsparkeringen i Holmsbu (Kjøia).

Hotellstranda:
Hotellstranda ligger ved Støaveien, rett nedenfor Holmsbu bad. Stranda har svaberg, gressbakke og en liten stand. Området har ikke toalett. Nærmeste parkering ved langtidsparkeringen i Holmsbu (Kjøia).

Trepottodden:
For å komme seg til Trepottodden er det nedgang fra nordenden av Bugtegaten. Det er en populær badeplass for ungdom med svaberg. Området tilbyr ikke toalett. Nærmeste parkering ved langtidsparkeringen i Holmsbu (Kjøia).

Knivsvik
Hyggelig strand ligger mellom Verket og Holmsbu i Drammensfjorden. Du kan gå kyststi eller komme dit med bil. Det er bomvei (betaling) til Knivsvik og parkeringsmuligheter rette før stranden.

Skjøttelvik
Skjøttelvik er en langgrund strand mellom Rødtangen og Tofte. Letteste adkomst er via kyststi eller båt. Det er bilvei ned til stranden, men det er bom og ingen parkering i nærheten.

Rødtangen:
Langgrund familievennlig sandstrand ved Campingplassen. Tilgang til toalett. Parkering ved snuplassen på Rødtangen.

Kana:

Ertsvika:
Ertsvika er en bukt ytterst og helt sør på Hurumlandet, ved Kana. Den har kystbarskog, utløp av en helårs bekk og er en privateid sandstrand på om lag 400 meter. Kjører inn ved Tronstad Gaard og parkerer ved bommen. Det er ca 2 km å gå. Ankomst også via kyststien i Hurum og båtveien.

Tofte:

Apotekstanda:
Apotekstranda ligger på Tofte, lengst sør på Hurumlandet. Her finner du en barnevennlig sandstrand og svaberg. Stranda er tilrettelagt for bevegelseshemmede og du finner toaletter og lekeapparater på området. Parkering rett ved stranda.

Skjæra:
Er et friområdet med en liten sandstrand og odde med svaberg. På stranden er det bålplass og fortøyningsmuligheter. Kort vei til kiosk og butikker. Det er parkeringsmuligheter i Tofte og bussholdeplass nær stranden.

Preisserstranda:
Preisserstranda ligger helt sør på Hurumhalvøya, og er blant annet ranket som en av de viktigste strendene i området når det gjelder rekreasjon. Det er mulighet for kjøre inn til Djervbanen og parkere bilen der.

Sandbukta:
Er en bukt ytterst og helt sør på Hurumlandet. Her finner du en flott sandstrand og stedet er vernet som naturreservat. Det er parkering ved Sagene, ca 1 km å gå til stranda. Blåmerket kyststi mellom Tofte og Ersvika passerer også Sandbukta. Det er toalett på stedet.

Bakkestranda:
Bakkestranda er en badeplass med sandstrand ved utløpet av Sageneeleven ved Tofte. Her finner du også klipper, plenområde og toalett. Du kan parker ved Sagene båthavn.

Filtvet:

Filtvet fyr:
I sommerhalvåret er området ved Filtvet fyr åpent for bading og rekreasjon. Her finner du en strand med rullestein. Du har også tilgang til toalett.

Røyken:

Hernestangen og Jerdalsstranda:
Hernestangen er en odde som strekker seg ut i Drammensfjorden med gamle hus og tun. Området er en populær badeplass, med mye ettermiddagssol, luftige bjørkelunder, gressletter og Jerdalsstranda med en lang og barnevennlig strandstrand. På stranda finnes det toalett anlegg, kiosk, parkering og bussforbindelse langs Grimsrudveien.

Skogsborg og Beston:
Beston badeplass ligger flott til på innsiden av Torvøya i Oslofjorden ved det gamle feriehjemmet til Slemmestad arbeidersamfunn. Her finner du et stort og åpent gressplenområde for lek, en liten sandstrand og flere muligheter for å hoppe og stupe. Stranda har toalettanlegg, kiosk på sommerstid, parkering og bussforbindelse langs Hurumveien.

Andre strender:

Nærnestangen
Nærnestangen ligger på nedsiden av Sundbyveien. Området har gresslette, svaberg og sandstrand. Det er toalett og søppelstativ på området. Du finner nærbutikk og bussforbindelse langs Sundbyveien.

Lahellholmen:
Holmen har flotte svaberg og knauser, en liten sandstrand og en del skog. Du finner også gode turmuligheter med flott utsikt over Drammensfjorden. Stranda er barnevennlig med toalett. Parkering langs Grimsrudveien.

Sandspollen:
Sandspollen ligger mellom Sætre og Storsand, sørvest for Håøya med utsikt til Drøbak og Drøbaksundet. Den sørlige delen av Sandspollen har friluftsområder hvor det er flotte turmuligheter. Området har barnevennlige sandstrender, svaberg og knauser. Det er også en populær havn for fritidsbåter.

Hyggen:
Badeplassen ligger lunt inne i en stor bukt som en del av Hyggen sentrum. Kiosk og buss finner du i umiddelbar nærhet. Området er trangt med lang, barnevennlig sandstrand. Toalett er tilgjengelig og parkering er rett ved stranda.
Det er også strender i tilknytning til campingplassene. Se guidesidene.
Ellers er det flere skogsvann som det går an å bade i for de som foretrekker ferskvann som for eksempel Mørkvann, Røskestad, Skapertjern.